Arıcılık Faaliyetlerinde İşletme Yapıları İle Pazar İlişkilerinin Güçlendirilmesi Projesi

Tanıtım Dokümanı
  • 901 Okunma
  • 100 İndirme

Özet

Ülkemiz tarımı içerisinde önemi bir yeri olan arıcılığımızın son yıllarda kabuk değiştirdiği ve üretim hedeflerinde dikkate değer bir değişim yaşadığı açıkça görülmektedir. Polen, arı sütü, propolis üretimi ve tüketiminin yerleşmesi ile birlikte arıcılık nitelik ve nicelik olarak gelişme yaşanması birbirine paralel olarak gitmektedir. Bal, polen, arı sütü, arı zehiri ve propolis üretiminin de arı yetiştiricilerinin gündemine bu günden alınması ve pazar olanaklarının araştırılması da yerinde olacaktır. Ancak bu gelişmelerin sağlıklı ve verimli bir şekilde yaşanması için arı yetiştiricilerinin bilimsel anlamda bilgiyle donanmamalarının yanında kolonilerinin de üstün performans gösteren bireylerden oluşması, sonucu doğrudan etkileyecektir. Arı ürünleri, mükemmel birer gıda kaynağı olmaları yanında, tedavi edici, koruyucu ve iyileştirici özellikler taşımaları tartışılmaz bir gerçektir. Bu nedenle günümüzde fonksiyonel birer gıda olarak değerlendirilmektedir. Gıda kaynağı olmaları dışında ki bu özellikleri son yıllarda bilim insanlarının dikkatini çekmiştir. Günümüzde tıp, eczacılık, diş hekimliği ve veterinerlikte bu konu ile ilgili çalışmalar yurt dışında olduğu gibi ülkemizde de yoğunluk kazanmıştır.
  • Hazırlayan / Koordinatör *

    DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi

  • Yayın Yılı

    2018

  • Belge İçeriği
    27 Sayfa
    4.77 MB