Erzincan Tulum Peyniri Sektörü Raporu

Sektör Raporları
  • 76 Okunma
  • 7 İndirme

Özet

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından yürütülmekte olan “Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi’nde Et, Süt ve Arıcılık Sektörlerinin Geliştirilmesi Sonuç Odaklı Programı”nda yer alan “TRA1 Düzey 2 Bölgesi’nde et, süt ve arıcılık sektörlerinden elde edilen gelirin ve bu sektörlerdeki katma değerin arttırılması” şeklindeki genel amaç ve bu genel amacı tamamlar mâhiyetteki “TRA1 Düzey 2 Bölgesi’nde süt sektöründe; beşeri sermayenin ve üretim altyapısının güçlendirilmesi, çevreci ve dijital dönüşümün gerçekleştirilmesi, yenilikçi teknolojilerin kullanımının yaygınlaştırılması, kalite standardizasyonu sağlanmış ve maliyeti düşürülmüş girdi miktarının çoğaltılması, katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi ve bütün bu faaliyetlerin neticesinde niteliği/niceliği arttırılmış nihâî ürünün etkin bir şekilde tanıtılması/pazarlanması” odaklı özel amaçlar doğrultusunda hazırlanan “Erzincan Tulum Peyniri Sektörü (Mevcut Durum Tespiti ve İyileştirme Önerileri)” isimli bu rapor, Erzincan ilinde yüzyıllardır temel ekonomik faaliyetlerden birisi olan tulum peyniri üretimine ilişkin mevcut durumun ortaya koyulması ve ildeki tulum peyniri üretim sektörü bağlamında sürdürülebilir bir model geliştirilmesi çalışmalarını konu edinmiştir.
  • Hazırlayan / Koordinatör *

    Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı

  • Yayın Yılı

    2024

  • Katkıda Bulunanlar

    Mubin Burak ÇELİK

  • Belge İçeriği
    57 Sayfa
    5.66 MB