Kapari Tarımı ve Endüstrisi Fizibilite Raporu
Fizibilite Raporu- 1012 Okunma
- 111 İndirme
Özet
Capparaceae familyasına ait değerli bir ilaç ve gıda bitkisi olan kapari (Capparis sp.)’nin dünyada yıllık ortalama 10.000 ton civarında üretimi olduğu tahmin edilmektedir. Dünyada İspanya, Fas ve Türkiye’nin söz sahibi olduğu kapari 1980’lerden sonra ekonomik önem kazanmasıyla birlikte üretim alanlarına da girmiş ve hem doğadan hem de tarım alanlarından üretim artmıştır. Ülkemizde Burdur ilinin liderliğinde kapari tarımı Antalya, Kırıkkale, Muğla, Tekirdağ gibi illerde kapari üretimi yapılmaktadır.
-
Hazırlayan / Koordinatör *
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı
-
Yayın Yılı
2021
-
ISBN / ISSN No
978-605-4752-33-1
-
Katkıda Bulunanlar
Doç. Dr. Sabri ERBAŞ
-
Belge İçeriği
37 Sayfa10.45 MB